SDP(aa) ja demarit (light), KU 27.6.2008 PDF Tulosta Sähköposti

SDP(aa) ja demarit (light), KU 27.6.2008

Kun kerran joku jumalistamme kyllästyi maailmanmenoon ja porvarien rahanahneuteen, hän nostatti vedenpaisumuksen. Ukko-Nooa sai vihjeen, rakensi arkin ja pelastui.
 
Kun vapaa markkinameno ja kaiken kaupallistaminen on jatkunut vedenpaisumuksen jälkeen, voi olla, että ensi kerralla tulee veden sijasta tuli.
 
Vasemmistoliiton EU-politiikassa on jo koettu vedenpaisumus, ja eurovaalit näyttävät, tuleeko tulta tupaan.

Matalan profiilin tulva on ollut se, ettei puolueella ole ollut kantaa Lissabonin sopimukseen eli EU:n uuteen perustuslakiin. Europarlamentin vasemmistoperheessä GUE/NGL-ryhmän muut 16 puoluetta ottivat siihen kielteisen kannan.
 
Puoluehallituksemme näyttää rehabilitoineen Punajuuri ry:n vaalirahoittaman pettäjäpuheenjohtaja Suvi-Anne Siimeksen kannan, joka antaa puolueemme seuraavalle mepille mahdollisuuden mennä GUE/NGL:n sijasta demareiden ryhmään.
 
Ohjelmatyö ry:n vaalirahoittaman puoluesihteeri Sirpa Puhakan esittelystä tehtiin päätös: "Vasemmistoliiton puoluehallitus edellyttää, että puolueen EP-edustajat jatkavat vasemmiston ryhmässä, jonka arvomaailma vastaa puolueen linjaa ja arvoja." Kun puolueella ei ole EU-asioissa linjaa ja euroarvotkin ovat pelkkää paperia, jää päätökseen demariryhmään mentävä aukko.
 
Sosialidemokratiassa sinänsä on paljon hyvää. Minäkin olen historiallisesti yhden aan (a) sosialidemokraatti, kun taas SDP(aa):ssa valta on ollut markkinaliberaaleilla euronationalisteilla. Englannissa, Saksassa ja Italiassa demarit (light)ovat julistautuneet keskustapuolueiksi, ja kaiken keskelle paikansi itsensä myös SDP(aa):n uusi puheenjohtaja Jutta Urpilainen. Hän unohtaa, että mainituissa maissa demareiden (light) kannatus on romahtanut.
 
Ongelma siis on, että demaripuolueet eivät kiinnity sosialidemokratiaan ja että demaripomot ryvettävät aatteellisuuden markkinalokaan.
 
Korkean profiilin vedenpaisumuksen tuottivat sitten eduskunnassa ne viisi Vasemmistoliiton edustajaa, jotka äänestivät EU:n perustuslain puolesta. He, paitsi Kainuun korpien kuiskinnalta korvansa sulkenut Merja Kyllönen, olivat vaaleissa Ohjelmatyö ry:n rahoittamia ehdokkaita, sen EU-mannekiineja.
 
Panen merkille Martti Korhosen jäämisen eduskuntaryhmän vähemmistöön, puolueessa eurohaukaksi. Hänestä ei ole edustajaksemme eurovaalitentteihin, ja jos jo kuntavaaleissa tulee tappio, sen ikävämpi hänelle.
 
Vaalirahoituskeskustelussa ovat paljastuneet Vasemmistoliiton harmaat kassat (mm. Punajuuri ja Ohjelmatyö). Ei ihme, että puolue ei ollut valmis välikysymykseen porvareiden vaalirahasotkuista.
 
Oikeusministeriön nettisivuilta (http://www.vaalit.fi/17519.htm) löytyy vuoden 2004 eduskuntavaalien päärahoittajaksi Punajuuri ry, joka jakoi valitsemilleen ehdokkaille ay-junttaryhmien salarahaa.
 
Samaa jäsenmaksurahaa oli vuonna 2004 jaossa yhdelle eurovaaliehdokkaalle, jonka kampanja maksoi 45 827 euroa. Itse hän maksoi siitä 800 euroa.
 
Vuoden 2008 eduskuntavaaleissa ay-raha jaettiin kahdella kierteellä: ensin ay-liitoista vasemmistopuolueiden puolueryhmille ja meillä edelleen Ohjelmatyö ry:lle. Demareiden sisäiset jakoperusteet eivät ole paljastuneet. Tätä rahaa saanut ja ilman omaa rahaa kampanjansa käynyt Claes Andersson ei ole vieläkään oikaissut vaalirahailmoitustaan. Miksi ei ole? Ja kenelle muille puolueemme on lainannut vaalirahaa kuin Minna Sirnölle?
 
Vasemmistoliittolaisten enemmistön kielteinen suhtautuminen EU:n perustuslakiin selviää kaikista mielipidetutkimuksista.
 
Ohjelmatyö ry omasta puolestaan on puolueen EU-vähemmistön rautanyrkki, jonka rahoittamat edustajat iskivät enemmistöä vyön alle Lissabonin sopimuksella. Vähän helpotti, kun Irlannin työläiset päivää myöhemmin heittivät sen romukoppaan.
 
Puolueemme pitäisi nyt uskottavasti puolustaa Irlannin äänestyksen tulosta. Sen ylikävely on vallankaappaus, jossa suuret tekevät pienille poliittista väkivaltaa - ja puhkeaa lopullisesti kupla ns. ylikansallisesta demokratiasta.
 
Vasemmistoliitossa leikitään euroasioissa tulella, johon verrattuna harmaan vaalirahoituksen mukanaan tuoma vedenpaisumus on pieni kiusa.