24.1.2006 Tulosta
24.01.2006 10:54

Suomen taistelujoukko-osastoa kootaan olemaan valmis ja päivystämään myös hyökkäysluonteisia sotaoperaatioita varten ensi vuoden alussa yhdessä Nato-maiden Saksan ja Hollannin palkkasotilaiden kanssa.

Kyseessä ovat ne nopean toiminnan joukot, joista on paljon puhuttu presidentinvaalien keskusteluissa. Joukkojen sanotaan harjoittelevan yhdessä Naton nopean toiminnan NRF-joukkojen kanssa Naton johdolla. Seuraava askel harjoitusten jälkeen on osallistuminen Naton operaatioihin kaukana EU:n rajojen ulkopuolella. Siitä ei Suomessa ole - vielä - tehty päätöstä, mutta Nato-harjoituksiin osallistumisesta on kuulemma (kaikessa hiljaisuudessa) päätetty toisin kuin Ruotsissa.

Ammattimiehet tietävät, mistä on kyse, kun operoidaan näillä joukoilla. "Operaatioissa voi tulla haavoittumisia, vammautumisia ja kuolemantapauksia."

Kovin pienellä tekstillä on uutisoitu se, että EU:n taisteluosastojoukkoihin on Suomessa ollut hakijapula ja että Upseeriliiton ohella myös Päällystöliitto suosittaa jäsentensä odottelevan rauhassa palvelussuhteiden ehtojen selkiytymistä.

Suomen armeijan sotilaat eivät tämän jälkeen vain puolusta synnyinmaata vaan myös voivat hyökätä EU:n joukoissa vieraisiin maihin. Se on Suomen panos taisteluun maapallon luonnonvaroista.